Loading Events

« All Events

DANI SATIRE u KEREMPUHU / TEATAR &TD: BEŠTIJE

June 3 @ 20:00 - 22:45

Tekst: Kristina Grubiša, Karla Leko
Režija: Kristina Grubiša

Predstava Beštije autorski je projekt nastao generiranjem vlastitih iskustava odrastanja u dalmatinskim gradovima i mjestima te specifičnostima koje to podneblje ima. Često fetišizirano kroz prizmu prirodnih ljepota, priobalje, osim brojnih sunčanih sati, itekako ima i svoje mračnije strane koje čine surovost prirode, odgoja i hijerarhije u kojoj su stariji uvijek u pravu, iz čega proizlazi nemogućnost dijaloga. Tišina, koju prekida tek poneki zvižduk vjetra ili zvuk morskih valova u daljini, iako pogodna da mlade baci u očaj, u njima često ostavlja prostor za imaginaciju i sanjarenje.

Upravo se tome prepuštaju i naši likovi – Bura, Biserka i Šime, predstavnici mlađe generacije, koji monotonu svakodnevicu nastoje razbiti potragom za novim, još neistraženim idejama. U tom će im pothvatu nenadano pomoći Toma, stranac koji stiže u njihovo mjesto, a koji ne poznaje sredinu i ljude s kojima se susreće. Njegov naivan pogled i romantičan narativ koji gradi oko malog mjesta i njegovih stanovnika, u njihovu će rutinu uvesti toliko željenu promjenu, ali će njome ujedno poremetiti odnose među stanovnicima. Stariji stanovnici će, na sunce koje neumoljivo prži, iznijeti davno zakopane tajne o kojima se ne govori na glas, ali koje itekako žive skrivene u kamenu, dok će mlađi poželjeti bijeg od prošlosti. Upisana u ritualne prakse koje okupljaju zajednicu, prošlost je predugo u suživotu s mještanima da bi se od nje tek tako otrgnuli.

Predstava se referira na motive filmova DogvilleManderlay i Breaking the Waves Larsa von Triera, The Wicker Man Robina Hardyja te Midsommar Arija Astera.

Dramaturgija: Karla Leko
Scenografija: Matej Kniewald
Kostimografija: Marijana Cigić
Oblikovanje svjetla i video: Martin Šatović
Glazba: Nikola Krgović
Scenski pokret: Una Matija Štalcar-Furač
Premijera: 2.6.2023.

Igraju:

Alma Prica
Ema Šunde
Lara Nekić
Igor Golub
Marin Stević
Luka Knez

Details

Date:
June 3
Time:
20:00 - 22:45
Event Category:
Website:
https://kazalistekerempuh.hr/predstave/bestije-teatar-td/

Venue

Satiričko kazalište Kerempuh
Prolaz Fadila Hadžića 7
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website

Organizer

Satiričko kazalište Kerempuh
Phone:
+385(0)1 48 33 347 / +385(0)1 48 33 645
Email:
blagajna@kerempuh.hr
View Organizer Website

Leave a Reply