Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HNK u Osijeku: TEROR

March 27 @ 18:00 - 20:00

10€

Koprodukcija s Hrvatskim kazalištem Pečuh

Iznimno uzbudljiva drama proslavljenog odvjetnika Ferdinanda von Schiracha priča je o sudskoj raspravi u koju se interaktivno uključuje i publika.

Lufthansin let na liniji Berlin-München otima terorist. Cilj napada je dupkom pun münchenski stadion. Lovački pilot Lars Koch za nekoliko minuta mora odlučiti hoće li oboriti zrakoplov koji prevozi 164 putnika i time spasiti sedamdeset tisuća ljudi na stadionu ili neće djelovati. Nekoliko tjedana kasnije za svoju odluku mora odgovarati pred sudom.

Kazalište se pretvara u sudnicu, gledatelji postaju porotnici, a kraj predstave određuju njihovi glasovi na kraju izvedbe. Postavlja se pitanje o krivici bojnika Larsa Kocha. Na pozornici se sučeljavaju razne ideje i ideologije, pri čemu se publika mora prepustiti svojim pravnim i etičkim nazorima i prema njima glasovanjem presuditi na kraju predstave.

Nakon druge izvedbe Terora, u četvrtak 12. siječnja u 21.15 sati održat će se okrugli stol pod nazivom “Vrijedi li žrtvovati 164 života kako bi se spasilo 70 000 života?” na kojemu će, uz glumce i moderatoricu, sudjelovati izvanredni profesor Pravnog fakulteta u Osijeku, dr.sc. Zvonimir Jelinić s kojim ćemo razgovarati o širokoj temi vrijednosti i važnosti ljudskog života koja pod svoje skute povlači ne samo moral, nego pravo i filozofiju. Izuzetno zanimljiva rasprava/razgovor sa zanimljivim, svestranim sugovornikom.

Details

Date:
March 27
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
10€
Website:
https://hnk-osijek.hr/show/teror/

Venue

HNK u Osijeku
Županijska 9
Osijek, Slavonija 31000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
031 220 749
View Venue Website

Organizer

HNK u Osijeku
Phone:
031 220 749
Email:
blagajna@hnk-osijek.hr
View Organizer Website

Leave a Reply