Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iola, Bugsy i Dora u svemiru

June 10 @ 18:30 - 20:00

Free

Irina Balen-Garland slikarica rođena je u Zagrebu. Diplomirani je umjetnik slikarstva, Montessori učiteljica rano djetinjstvo, profesorica umjetnosti na akademiji i srednjoj školi. Imala je mnogobrojne pojedinačne i grupne izložbe po Europi, SAD-u i Aziji.

Sandra Holetić hrvatska je književnica i publicistica, autorica više knjiga za odrasle, od kojih u posljednjoj »Lica iz sjene« progovara o urbanim likovima koji su uglavnom na marginama društva. U suradnji na slikovnici »Iola, Bugsy i Dora u svemiru« pojavljuje se kao autorica teksta. Živi između rodnog Zagreba i Primorja/Rijeke dugi niz godina.

Robert Mlinarec hrvatski je književnik i urednik u raznim nakladničkim kućama, samostalni umjetnik od 1997, član DHK. Dugi niz godina uređivao je domaću i stranu dječju literaturu, a i sam je autor tridesetak naslova za djecu i odrasle. Povremeno prevodi s više jezika. Živi i radi u Zagrebu.

Nakladnik Stajer-graf iz Zagreba dugi niz godina objavljuje vrijednu domaću književnost, te znanstvene studije koje se tiču teorije i kritike književnosti. Između ostalog prepoznat je i kao kuća koja uporno objavljuje poeziju, eseje i studije koji nemaju veliki komercijalni odziv, ali su iznimno važne za cjelokupnu kulturnu i društvenu klimu u Hrvatskoj. Glavna urednica Marijana Rukavina Jerkić i sama je poznata i priznata pjesnikinja te čini napore kako bi zadržala visoku kvalitetu objavljenih knjiga i promovirala domaće, istinske vrijednosti nasuprot marketinški razvikanim, a često ispraznim prijevodnim naslovima.

Details

Date:
June 10
Time:
18:30 - 20:00
Cost:
Free
Event Category:
Website:
https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/iola-bugsy-i-dora-u-svemiru/67131

Venue

Knjižnica Marije Jurić Zagorke
Krvavi most 2
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+385 1 4813 993
View Venue Website

Organizer

Knjižnica Marije Jurić Zagorke
Phone:
+385 1 4813 993
Email:
knjiznica.m.j.zagorke@kgz.hr
View Organizer Website

Leave a Reply