Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MBZ festival za VELIKE malene: opera rosa gostuje u Puli

November 9, 2023 @ 18:00 - 19:00

Prva domaća opera za bebe pod nazivom opera rosa u produkciji 32. Muzičkog biennala Zagreb, Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, 9. i 10. studenoga gostuje u Istarskom narodnom kazalištu (INK) u Puli. Na poziv umjetničkog voditelja INK-a, Matije Ferlina, ansambl opere rose izvest će tri predstave: 9. studenoga u 18:00 sati te dan kasnije, 10. studenoga, u 11:00 i 18:00 sati.

 

opera rosa do sada je izvedena u sklopu 32. izdanja MBZ-a u HNK-u, na zagrebačkom festivalu Knjige u krošnjama te na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku,a baš su sve izvedbe bile rasprodane danima unaprijed.

Tri izvedbe opere rose u Istarskom narodnom kazalištu u Puli zakazane su za 9. i 10. studenoga 2023.:

9. studenoga u 18:00 sati – za uzrast od tri do četiri godine
10. studenoga u 11:00 sati – za uzrast od jedne do dvije godine
10. studenoga u 18:00 sati – za uzrast od tri do četiri godine

Ulaznice za sve tri izvedbe dostupne su na ovoj poveznici: www.mojekarte.hr/hr/organizer/205/ink-pula.html. Ako ih ostane, ulaznice će se u slobodnoj prodaji moći nabaviti i prije početka svake predstave.

Opera za bebe zamišljena je kao zajedničko interaktivno putovanje za velike malene i njihove malene velike. Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih. Uzimajući kao okosnicu klasičnu trodijelnu strukturu, kreće se od noći, muzički i sadržajno mirne, nježne i tople, nastavlja se jutrom, buđenjem i rađanjem svjetla, a završava danom, slavljem i igrom.

Umjetnice koriste tako bebama dobro poznatu rutinu dana, kako bi ih uvele u jedan novi svijet. Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) vode djecu i roditelje na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi. Ovakvim pristupom, veliki maleni upoznaju se s novim, njima bliskim, svijetom umjetnosti, otvarajući im istovremeno taj svijet kao prostor igre i interakcije, kao prostor slobode i istraživanja svim osjetilima.

Details

Date:
November 9, 2023
Time:
18:00 - 19:00
Website:
https://www.mbz.hr/index.php?opt=item&act=mlist&id=7196&lang=hr

Leave a Reply