Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Panel rasprava “Rasizam na tapetu: vrste, manifestacije i načini borbe”!

March 21 @ 19:00 - 21:00

Free

Centar za mirovne studije povodom obilježavanja Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije 21. ožujka organizira panel  raspravu „Rasizam na tapetu: vrste, manifestacije i načini borbe“ u Dnevnom boravku Centra mladih Ribnjak u 19 sati. Na panel diskusiji govorit će: Oladayo Hamidat Hassan iz Panafričkog društva u Hrvatskoj, Siniša Senad Musić iz Romske organizacije mladih Hrvatske, Emina Bužinkić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose i Nina Čolović iz Srpskog narodnog vijeća.

Na panel diskusiji tematizirat ćemo različite vrste rasizma u Hrvatskoj poput anti-romskog rasizma, islamofobije, anti-crnačkog rasizma te iz progovoriti o njihovim specifičnostima i uzrocima te manifestacijama u društvu. Osim toga, govorit ćemo i o potencijalima za povezivanje i gradnju koalicijskih suradnji u borbi protiv rasno nejednakog društva koji ostaje i postaje realnost za sve više naših sugrađana i sugrađanki, a na kraju panela ostavit ćemo vremena i za pitanja iz publike.

 

Panel diskusija dio je Tjedna borbe protiv rasizma kojeg Centar za mirovne studije obilježava od 18.-24.3. s ciljem ukazivanja na sve vidljivije instance rasno motiviranog nasilja u zemlji, strukturnog i institucionalnog rasizma, te otvaranja prostora za bolje razumijevanje i razmjenu iskustava, kao i mapiranja načina borbe protiv rasno isključivih društava.

Details

Date:
March 21
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
Free
Website:
https://www.cms.hr/hr/suzbijanje-diskriminacije/tjedan-borbe-protiv-rasizma

Venue

Centar mladih Ribnjak
Park Ribnjak 1
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
014814734
View Venue Website

Leave a Reply