Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Smart landscapes 2: Renewable and Sustainable

April 26 @ 09:00 - 20:00

Free

O konferenciji:
Može li AI (umjetna inteligencija) generirati održivi krajobraz? Kakvi su to energetski krajobrazi i koja je uloga krajobraznih arhitekata u njihovom stvaranju? Koje su nove tehnike u urbanim sredinama za ublažavanja klimatskih promjena i znate li kako to rade u vrtovima Schönbrunna? Koji su to novi projekti krajobrazne arhitekture u Nizozemskoj?

Sve to saznajte na konferenciji Smart landscapes 2: Renewable and Sustainable!

Kako bismo se priključili svjetskim trendovima, ovom konferencijom obilježavamo Travanj – Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture, a 26.4., Svjetski dan obnovljivih izvora energije. Obilježavanje mjeseca krajobrazne arhitekture započelo je 2006. godine, kada je Međunarodna federacija krajobraznih arhitekata – IFLA (International Federation of Landscape Architects) proglasila mjesec travanj svjetskim mjesecom krajobrazne arhitekture. Svjetski dan obnovljivih izvora energije obilježava se svake godine 26. travnja, na dan černobilske nuklearne katastrofe koja se dogodila 1986., s ciljem da se osvijesti potreba za istraživanjem i primjenom obnovljivih izvora energije – vjetra, sunca, vode, biomase, geotermalnih izvora.

Skup je otvoren za širu javnost, a od strukovne zajednice za krajobrazne arhitekte, arhitekte, geodete, građevinare, sociologe, urbaniste, ekonomiste, biologe, šumare, bankare i sve sudionike koji sudjeluju posredno ili neposredno u planiranju, projektiranju i održavanju krajobraza i urbanih sredina. Na konferenciji će govoriti renomirani predavači iz Mađarske, Austrije, Švedske, Ruande, Engleske, Nizozemske, Filipina, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

 

Ulaz je slobodan ali je potrebno rezervirati svoje mjesto eo 23.4.3024. Više o prijavama na www.hdka.hr

Venue

Institut Liszt, Augusta Cesarca 10, Zagreb
Augusta Cesarca 10
Zagreb, Zagreb 10 000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply