Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Večeri u Orisu: Krešimir Mišak (Život kao psihodelično iskustvo)

November 13, 2023 @ 19:30 - 21:00

U ponedjeljak, 13.11.2023., s početkom u 19:30 sati, u Oris Kući arhitekture (Ulica Kralja Držislava 3, Zagreb) nastavljamo s cjelogodišnjim serijalom događanja – VEČERI U ORISU.

Poslušajte predavanje Krešimira Mišaka na temu Život kao psihodelično iskustvo.

 

O Krešimiru Mišaku

 

Je li svijet oko nas stvaran kao što se čini ili predstavlja tek divovsku i uvjerljivu viziju? Koliko god nevjerojatno moglo zvučati, 21.  stoljeće donijelo je nastanak i proboje u nizu znanstvenih disciplina koja se bave funkcioniranjem mozga i percepcije koji sugeriraju upravo potonje.

Da živimo u vlastitim vizijama. Ovoga puta ta sugestija ne dolazi od rijetkih mistika koji su doživjeli stvarnost, pričali o tome pa će im se vjerovati ili ne. Implikacije suvremenih otkrića približavaju nas mističnim iskustvima, a u konačnici, pitanje interpretacije života kao intenzivnog događaja u svijesti zapravo je vječno pitanje smrti…“

Krešimir Mišak hrvatski je novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik te pisac znanstvene fantastike. Od 1988. radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. na Hrvatskoj televiziji uređuje i vodi emisiju Na rubu znanosti. Za svoje znanstvenofantastične priče dvaput je dobio nagradu SFERA. Autor je devet knjiga, a s grupom Hakuna Matata izdao je pet albuma.

Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina.

Details

Date:
November 13, 2023
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:

Organizer

Oris House of Architecture
Phone:
01 37 78 177
Email:
oris@oris.hr
View Organizer Website

Leave a Reply