Loading Events

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXITi to u dva dijela. Prvi dio trajat će od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna.

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

KOMIK MOTION

Autorski tim:

Redatelj: David Shiner

Asistent redatelja: Ivan Đuričić

Izvođači: David Shiner, Iva Peter Dragan, Ivan Đuričić, Iskra Jirsak, Domagoj Ivanković, Irena Tereza Prpić/Nikolina Majdak, Bojan Ban

Produkcija: Teatar EXIT, Triko Cirkus Teatar i Ivan Đuričić

O predstavi:

 godini kada slavi 30. obljetnicu rada, Teatar EXIT udružio se s Triko Cirkus Teatrom i samostalnim umjetnikom Ivanom Đuričićem kako bi postavio projekt s jednim od najvećih živućih kazališnih klauna na svijetu i redateljem Davidom Shinerom.

Projekt Komik Motion predstava je neverbalnog kazališta u čijem je središtu  kazališni klaun. Pričajući priču isključivo pokretom i zvukom, kroz niz naoko nepovezanih situacija, s plejadom različitih likova, autor i izvođači publiku nasmijavaju, dovode do suza, ali i do propitkivanja različitih elemenata vlastitog života i ljudske prirode općenito. Većina scena nastaje tijekom radnog procesa iz improvizacija, u suradnji autora i izvođača, no u predstavu su uključene i neke rutine Davida Shinera koje su bile sastavni dio predstava Cirque du Soleila i Shinerovih brodvejskih predstava. Tako će zagrebačka publika, uz novi materijal, u ovoj predstavi imati priliku uživo vidjeti i nekoliko scena koje su obišle svjetske pozornice i dobile neke od najvećih kazališnih nagrada, uključujući i prestižnu brodvejsku nagradu Tony.

 

DAVID SHINER

David Shiner počeo je kao zabavljač na ulicama Pariza, a 1990. prvi put surađuje sa Cirque du Soleilom kao izvođač i jedan od autora na predstavi Nouvelle Expérience koja je proslavila tu kompaniju. Za najpoznatiji cirkus na svijetu režirao je dvije predstave. Jedna od njih je Kooza koja još uvijek igra, a kako je premijeru doživjela 2007. godine, trenutno je najdugovječnija touring predstava Cirque du Soleila. Na Broadwayu je s dugogodišnjim kazališnim partnerom Billom Irwinom postavio i igrao autorske projekte Fool Moon i Old Hats, a za prvu su dobili i prestižnu nagradu Tony. Ljubitelji mjuzikla poznaju ga po ulozi Mačka u šeširu u originalnoj brodvejskoj postavi mjuzikla Seussical. Već više godina stalni je predavač na Theater Akademie August Everding u Münchenu.
David Shiner je prvi brodvejski redatelj koji režira u Hrvatskoj od osamostaljenja 1990. godine.

Leave A Comment

Go to Top