Loading Events

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXITi to u dva dijela. Prvi dio trajat će od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna.

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

MALA ČUDA

Autorski tim:

Tekst i režija: Sanja Milardović

Izvodi: Sanja Milardović

Produkcija: Teatar EXIT i TeatruM

O predstavi:

Mala čuda tragikomična je monodrama vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane, u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana. Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje), no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji je okružuje. Njezin oporavak postepeno se pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojemu će, pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

Predstava Mala čuda dobila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 32. Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani 2022. godine i time postala prva monodrama u povijesti tog festivala koja je osvojila tu nagradu. Na 10. Bečejskom festivalu monodrame (BE:FEMON) Sanja Milardović dobila je specijalnu nagradu festivala za autorski projekt, a na 8. Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO pripala joj je nagrada „SAT KULA“ za najbolju žensku ulogu.

Leave A Comment

Go to Top