Loading Events

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXITi to u dva dijela. Prvi dio trajat će od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna.

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

OD TIŠINE DO GLAZBE

Autorski tim:

Gostovanje: Teatar Erato

Autori: Jure Ivanušič i Marko Vezovišek

Dramaturška obrada i prilagodba stihova: Ivan Đuričić

Izvode: Ivan Đuričić i Viktor Čižić

Producenti: Ivan Đuričić i Lidija Ivanda

 

O predstavi:

Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi?

Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu?

I što povezuje Ivu Robića i Mineu?

U jednosatnoj predstavi Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir, glumac Ivan Đuričić i glazbenik Viktor Čižić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom te tematski i žanrovski bogatom nastupu, majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone.

Leave A Comment

Go to Top