Loading Events

U godini kada slavi 30. obljetnicu rada, održavaju se i jubilarne, 15. Ljetne noći Teatra EXIT, i to u dva dijela. Prvi dio trajat će od  3. srpnja do 3. kolovoza, a drugi od 30. kolovoza do 14. rujna.

Većina programa održava se na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, dok se ostatak programa odvija u klimatiziranom prostoru Studija EXIT (Gundulićeva 37/1), a u drugom dijelu Ljetnih noći tri predstave održat će se i u Teatru EXIT (Ilica 208).

Scena Ribnjak: MATE MATIŠIĆ I HOT CLUB ZAGREB

Ansambl:

Mate Matišić (gitara)

Marko First (violina)

Saša Nestorović  (saksofon)

Joe Kaplowitz (tuba)

 

O izvedbi:

Hot Club Zagreb je najznačajniji hrvatski jazz-ansambl koji izvodi glazbu čuvenog Djanga Reinhardta i njegovog sastava Hot club de France. Od samog početka program ansambla osmišljava gitarist i književnik Mate Matišić, koji se glazbenom ostavštinom Djanga Reinhardta bavi duže od četrdeset godina. Uz Matišića, članovi Hot cluba Zagreb su vrhunski glazbenici: Marko First (violina), Saša Nestorović (saksofon) i Joe Kaplowitz (tuba). Matišić i ostali članovi sastava u svojim su glazbenim karijerama surađivali s najboljim i najpoznatijim svjetskim izvođačima gipsy jazz-glazbe: Birélijem Lagréneom, Stochelom Rosenbergom, Florinom Niculescuom, Christianom Escoudéom, itd.

Leave A Comment

Go to Top