Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Danilo Grahovac, dipl.ing.arh A&D – „Uloga suvremene tehnologije u kreiranju društveno odgovorne arhitekture“

October 6, 2023 @ 13:00 - 14:00

Free

Sajam interijera InDizajn u zagrebačkoj Areni 6.10. u 13 sati donosi predavanje Danila Grahovca koji je u Srbiji stvorio sjajan imidž i sebi i svom studiju A&D zahvaljujući svojem timom mladih, profesionalnih i predanih arhitekata i promišljenom odgovaru na potrebe svakog klijenta. Svakom projektu, neovisno o opsegu posla i budžetu, pristupaju s jednakim entuzijazmom, profesionalnošću i velikom strašću te pritom, kako često ističu, čuvaju čast profesije i vlastiti integritet. Taj pristup prepoznala je i struka i nagradila ih tijekom godina brojnim priznanjima.
Objekti javnog sektora i javne namjene su njihova specijalnost pa se ne smatraju klasičnim arhitektonskim uredom. Potpisuju projekte brojnih škola, gerontoloških centara, jedne zanimljive destilerije i mnoge druge. Grahovca pritom inspiriraju navike, obveze i aktivnosti različitih korisnika, primjerice bolnice ili zračne luke, jer najvažnije je, kaže, zadovoljiti zahtjeve korisnika. Takvi su mu projekti zabavni i inspirativni, a ono što mu je zabavno obično postiže i sjajan rezultat. Tvrdi i da se arhitektura zahvaljući internetu pretvorila u kataloški izbor boja i tesktura, no često ističe i da svrha kuće nije da bude pametna ili glupa već da zadovolji zahtjeve korisnika, da bude sklonište i utočište, dom, radno mjesto ili ustanova za pomoć i njegu, te da je kvaliteta pritom uvijek prioritet. „Ljepota nas svuda okružuje… pod uvjetom da je želite vidjeti. A ako ju ne vidite, zatvorite oči“, rekao je poznati srpski arhitekt.
Kolege arhitekte i dizajnere molimo da se jave na info@indizajn.hr kako bismo im osigurali ulaz na sajam. U mailu molimo navedite ime i prezime i naziv studija.

Details

Date:
October 6, 2023
Time:
13:00 - 14:00
Cost:
Free
Event Category:
Website:
https://indizajnsajam.hr/

Venue

sajam InDizajn, Arena Zagreb
Ul. Vice Vukova 8
ZAGREB, Grad Zagreb 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website

Organizer

Sajam InDizajn
Email:
info@indizajn.hr
View Organizer Website

Leave a Reply