Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hans Martin Frostad Halleraker, MArch, Snøhetta – „People, Process, Projects“

October 6, 2023 @ 12:00 - 13:00

Free

Norveški arhitekt Hans Martin Halleraker iz svjetski poznatog studija Snøhetta stiže u Zagreb gdje će u sklopu sajma interijera InDizajn u zagrebačkoj Areni u petak, 6. listopada, u 12 sati održati svoje predavanje. Fokus njegova izlaganja pred zagrebačkom publikom bit će održivost u arhitekturi.
Tijekom više od 30 godina postojanja u Snøhetti su dizajnirali neke od najznačajnijih svjetskih javnih i kulturnih projekata. Proslavili su se pobjedničkim radom za novu Aleksandrijsku knjižnicu u Egiptu, a potpisuju i projekt norveške Nacionalne opere i baleta u Oslu, Nacionalni Memorijalni muzej September 11 u WTCu i pješačku zonu na Times Squareu u New Yorku, prvi podvodni restoran u Europi i mnoge druge impresivne projekte.
Od samih početaka Snøhetta u svojim projektima zadržava izvorni transdisciplinarni pristup koji objedinjuje arhitekturu i dizajn okoliša, interijera, produkt dizajn, grafički i digitalni dizajn i umjetnost. Takav pristup je ključni pokretač njihovog rada i njihov zaštitni znak.
Među brojnim priznanjima, Snøhetta je nagrađena Nagradom Europske unije za suvremenu arhitekturu – Nagradom Mies van der Rohe za Norvešku nacionalnu operu i balet te nagradom Aga Kahn za arhitekturu za Aleksandrijsku knjižnicu u Egiptu. Wall Street Journal je 2016. proglasio Snøhettu inovatorom godine u arhitekturi, a Fast Company je dvije godine zaredom skandinavski studio proglasio jednom od najinovativnijih kompanija na svijetu. Snøhetta je 2020. godine nagrađena Nacionalnom nagradom za dizajn za arhitekturu koju dodjeljuje Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum.

Kolege arhitekte i dizajnere molimo da se jave na info@indizajn.hr kako bismo im osigurali ulaz na sajam. U mailu molimo navedite ime i prezime i naziv studija.

Details

Date:
October 6, 2023
Time:
12:00 - 13:00
Cost:
Free
Event Category:

Venue

sajam InDizajn, Arena Zagreb
Ul. Vice Vukova 8
ZAGREB, Grad Zagreb 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
View Venue Website

Organizer

Sajam InDizajn
Email:
info@indizajn.hr
View Organizer Website

Leave a Reply