Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Večeri u Orisu: Zoran Boševski i Željko Golubić – Rekonstrukcija i dogradnja OŠ K. Š. Gjalskoga

January 29 @ 18:00 - 21:00

VEČERI U ORISU: REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA OŠ K. Š. GJALSKOGA

U ponedjeljak, 29. siječnja 2024., s početkom u 18 sati, u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3) nastavljamo cjelogodišnji serijal događanja – VEČERI U ORISU.

Arhitekti Zoran Boševski i Željko Golubić predstavit će projekt Rekonstrukcije i dogradnje OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga u Zagrebu.

Autori projekta: Zoran Boševski, Boris Fiolić, Željko Golubić

Moderator predavanja: Maroje Mrduljaš

Sugovornici predavanja: Mario Keča (ravnatelj škole) i Ljiljana Budiša (predstavnica roditelja).

O PREDAVAČIMA:

Zoran Boševski diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Nevena Šegvića. Godine 1986. završio je postdiplomski studij „Graditeljsko naslijeđe“ u Splitu, a potom odlazi u Rim te radi u studiju prof. Vitorie de Fea i Vincenza Cabiance. Godine 1990. osnovao je biro s pokojnim arhitektom Borisom Fiolićem pod nazivom „Studio Boševski i Fiolić“ u okviru kojega su realizirani njegovi najveći projekti. Dobitnik je nagrada Bernardo Bernardi (1991. s Milošem Pecotićem) i Drago Galić (1996. s Borisom Fiolićem). Od kraja 2017. godine radi u birou STUDIO OWL d.o.o.

Željko Golubić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je u arhitektonskom uredu „Studio Boševski i Fiolić“ (od 2007. do 2018.) gdje je bio uključen u vođenje projekata različitih mjerila i tipologija, a neke od njegovih istaknutih suradnji bile su na projektima: Makedonska pravoslavna crkva u Zagrebu, Rekonstrukcija i dogradnja OŠ K.S. Gjalskoga te Uređenje Trga kralja Tomislava s tržnicom i društvenim domom u Puli. Višestruko nagrađivan na arhitektonsko urbanističkim javnim natječajima kao dio raznih autorskih timova. Radio je kao honorarni asistent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2007.-2010.) te je gostovao kao kritičar. Vlastiti ured osniva 2018. godine.

O ŠKOLI:

OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga (Zagreb) izgrađena je 1961. godine prema projektu arhitekta Željka Žlofa. Postojeća škola izgrađena je na umjetnom platou između Perivoja srpanjskih žrtava i Mlinarske ulice. Projekt je rezultat prvonagrađenog natječajnog rada iz 2007. godine kojim je bilo potrebno ostvariti rekonstrukciju postojeće škole te dogradnju s četiri nove učionice, knjižnicom i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima kako bi se u školi mogla organizirati jedno-smjenska nastava.

Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina.

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Details

Date:
January 29
Time:
18:00 - 21:00
Event Categories:
,

Venue

Oris House of Architecture
Kralja Držislava 3
Zagreb, 10 000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
+ 385 1 37 78 177

Organizer

Oris House of Architecture
Phone:
01 37 78 177
Email:
oris@oris.hr
View Organizer Website

Leave a Reply